Sayaç Bakım: Su, doğalgaz veya ısı pay ölçerlerinizde bakım veya değişim taleplerinize yardımcı olabiliyoruz.

Hizmetlerimiz:

  • Sıcak Su Sayacı Bakım

  • Soğuk Su Sayacı Değişimi ve Bakımı

  • Kalorimetre Muayene ve Kalibrasyon

Ölçüm cihazına dayalı bakım
Sayaç tabanlı bakım, sayaç okuma tetikleyicisinin bir sonucu olarak gerçekleştirilen bakımdır. Sayaç, örneğin, ekipmanın kullanımda olduğu saatlerin sayısını, sürüldüğü ölçüm oranını, üretilen parçaların sayısını veya basınç veya akış oranı gibi bir çalışma koşulunu ölçebilir.

Sayaç tabanlı bakım planlı bakımdır. Bu, hem önleyici bakım hem de ileride sorun olmamasını sağlayan bakım stratejileriyle kullanılabileceği anlamına gelir.

Sayaç tabanlı bakım, zamana dayalı bakımdan biraz daha karmaşıktır çünkü bakımın tetiklenebilmesi için önce bir eylem (okunması ve yorumlanması gereken bir sayaç) gerektirir.

Sayaç temelli bakım, bir sayaç okuması, donanım parçasına bakım yapılması gerektiğini gösterdiğinde gerçekleştirilir. Sonuç olarak, bakımın zamanı geldiğinde gecikmemesi için sayacın düzenli olarak okunması önemlidir. Sayaç okuması, zamana dayalı bir tetikleyiciye dayanmalıdır. Tetiğe ulaşıldığında, bakım planlanır.

Elektrik, modern toplumumuzun önemli bir bileşenidir. Evlerimizin ve işletmelerimizin amaçlandığı gibi çalışabilmesini sağlamak için bu güce ihtiyacımız var. Bu nedenle, enerji tüketen her bina, tüketim seviyesini ölçmek için bir enerji sayacına ihtiyaç duyar. Sayaçları düzenli olarak test ederek ve uygun sayaç bakımını yaparak, doğru okumaların yapıldığından ve bu sistemin olması gerektiği gibi çalışmaya devam ettiğinden emin olabiliriz.

Sayaç Bakım ve Sayaç Kalibrasyonu

Performans ölçer testleri, standartlarda belirtildiği gibi üç gruba ayrılır. Bunlar iklimsel, elektriksel ve mekanik hususları ve koşulları içerir. İklim testleri, dış iklim koşullarının etkisiyle ilgili sorunları arar, mekanik bileşenler ise enerji ölçer test ekipmanı ile manuel olarak test edilebilir. Yeşil ışık verilmeden önce elektrik bileşenleri birçok farklı teste dahil edilebilir. Bu test sırasında bakılan en yaygın şeylerden bazıları şunları içerebilir:
  • İzolasyon
  • Yeterli beslemesi
  • Elektromanyetik uyumluluk ve girişime karşı direnç
  • Isıtma etkileri
  • Elektromanyetik Yetenek
Muhtemelen gerçekleştirilecek en önemli test olan elektromanyetik uyumluluk testi, okumaların bir dış kaynaktan gereksiz yere etkilenmemesini sağlar. Elektromanyetik enerji yayan kullandığımız devreler nedeniyle bu sorun giderek daha yaygın hale geldi. Bu enerji, devrenin kendisini ve yakındaki ekipmanı etkileyebilir ve hem iletim hem de radyasyon yoluyla hareket edebilir. Elektromanyetik yetenek testi iki kısımda yapılır.

Emisyon Testi: Bu test, enerji sayacının yakındaki herhangi bir cihazı etkilememesini sağlar. Bu test aynı zamanda ölçüm cihazının belirlenen kabul edilebilir sınırın ötesinde yaymadığından veya iletmediğinden emin olmak için de kontrol eder. Bunun için, yürütülen bir emisyon testi ve bir yayılan emisyon testi. Yapılan test sırasında, teller kaçışını kontrol etmek için test edilirken, yayılan bir test boş alandan enerji kaçışını ölçer.


Bağışıklık Testi: sayaçları test ederken, sayacın yakındaki herhangi bir ekipmanın etkilenmediğinden emin olmak için bir bağışıklık testi çalışır. Yukarıdakilerle olduğu gibi, bu, yürütülen ve yayılan testlere ayrılır. Kontrat veya yakındaki güç veya arayüz hatları yoluyla parazit için yürütülen bir test kontrolü. Yayılan test, ölçüm cihazına yakın alanda olup olmadığını kontrol eder. Bu aynı zamanda elektromanyetik yüksek frekanslı alan testi olarak da bilinir.
Sayaçların düzenli olarak test etmek, bu ekipmanın parazit veya hata olmadan verimli ve doğru çalışmasını sağlamanın en önemli yollarından biridir. Ölçüm aletiniz son zamanlarda test edilmediyse veya okumalarında bir tutarsızlık olduğuna inanıyorsanız, bir profesyonele ulaşın ve bakması için gelmesini sağlayın.